Kol Germe Estetiği (Brakioplasti) Nedir? Kol Germe Ameliyatı

Pazı derisi olarak da bilinen üst kol bölgesi, yaşın ilerlemesi ve özellikle fazla kilo alıp verme sonucu sarkabilir. Bu durum, kolu yukarıya doğru kaldırınca ve kısa kollu kıyafetler giyince kişiyi rahatsız eder. Brakioplasti adıyla da bilinen kol germe estetiği ise bu problemi ortadan kaldırmak için uygulanan bir yöntemdir. 

Kol Germe Estetiği Neden Yapılır?

Gevşemiş ve sarkmış kol derisi, kişilerin mutsuzluk kaynaklarından birisidir. Özellikle kolsuz kıyafetlerde bu sorun daha dikkat çekici olmaktadır. Kollar iki yana kaldırıldığında, alt kısımda yarasa kanadı görüntüsünde sarkma meydana gelir. Plastik cerrahi operasyon sayesinde hem fiziksel hem de duygusal açıdan rahatsızlık veren bu sorundan kurtulmak mümkündür.

Kol Derisi Neden Sarkar?

Yaşlanma, genetik yapı, fazla kilo alıp verme, güneşe fazla maruz kalma ve yerçekiminin etkisiyle, kol bölgesinde sarkmalar meydana gelir. Deri ve derialtı dokusu daha gevşek olan kolun arka ve iç bölümündeki sarkmalar, çoğu zaman yağ birikimi ve deri sarkmasıyla meydana gelir.

Kol Germe Ameliyatı Öncesi 

Operasyondan önce kollar iki tarafa açılarak detaylı planlama ve çizimler yapılır. Aşırı olmayan yalnızca yeterli gerginliği sağlayacak ve kol kontörünü bozmayacak biçimde fazlalık olan deri işaretlenir.

Derinin sarkma oranı ve deri altı yağ dokusunun kalınlığına bağlı şekilde yapılacak ameliyat tekniğine karar verilir. Eğer kilo alıp vermeye bağlı bir deri gevşemesi var ise derinin kalınlığı çok olabilir. O zaman önce liposuction denilen işlem uygulanır. Liposuction işlemini bol olan derinin cerrahi olarak alınması takip eder. Bazen deri bolluğu koltuk altı ile sınırlı kalır. 

Bu durumda koltuk altında gizlenebilecek sınırlı bir iz bırakmak suretiyle deri bolluğu toparlanabilir. Çoğu vakada ise deri bolluğu dirseğe dek devam etmekte olan bir torbalanma şeklindedir. Bu tip bir durumla karşı karşıya kalındığında, kolun arka iç bölümünde kalan bir iz bırakılır. Ve böylece kol germe işlemi yapılır. Ayrıca bu iz, önden ve arkadan bakıldığında belli olmaz.

Kol Germe Ameliyatı Öncesi Dikkat Edilmesi Gerekenler

Ameliyattan önceki en az 1 hafta sigara ve alkol kullanılmamalı, kan sulandırıcı ilaçlara ara verilmelidir. Operasyon öncesi herhangi bir enfeksiyon durumunuz gelişirse muhakkak doktorunuza haber vermelisiniz.

Kol Germe Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Koltuk altından veya dirsek içinden yapılan kesilerle fazla deri alınarak kola şekil verilir. Yağ fazlalığı varsa, liposuction ile ya da direkt olarak kesilerle alınır. Kesi olan yerlerde estetik dikiş uygulanır.

Kol Germe Ameliyatı Ne Kadar Sürer?

Kol germe ameliyatı, bölgenin durumuna göre uygulaması yapılacak yöntemle, genelde 1-3 saat arasında sürmekte olan bir cerrahi operasyondur.

Kol Germe Ameliyatı Ağrılı Bir Operasyon mudur?

Bu operasyon ağrılı değildir. Lakin ameliyat sonrası hafif ağrı ve sızılar hissedilebilir. Bu ağrı ve sızılar, doktorunuzun vereceği ağrı kesiciler sayesinde zamanla ortadan kalkar.

Kol Germe Ameliyatında Hangi Anestezi Türleri Kullanılır?

Kol germe ameliyatı, genel anestezi ya da sedasyon ve lokal anestezi ile hastane şartlarında gerçekleştirilir.

Kimlere Kol Germe Yapılır?

Kol bölgesinde istenmeyen yağ birikimi ve derisinde sarkma olan bireylere kol germe cerrahisi yapılabilir.

Kol Germe Ameliyatı İçin Hangi Bölüme Gidilir?

Kol germe ameliyatları estetik ve plastik cerrahi uzmanlarının alanındadır, alanında uzman bir hekime başvurulmalıdır.

Kol Germe Ameliyatı Sonrası

Ameliyat sonrası dikkat edilmesi gerekli olan hususlar şu şekilde sıralanabilir;

●En az üç hafta boyunca özel kol korsesi takılmalıdır.

●Birkaç hafta zorlayıcı kol hareketlerinden uzak durulmalıdır. Aksi takdirde dikişlerde birtakım hasarlar meydana gelebilmektedir.

●İyileşme sürecinin daha sağlıklı ve hızlı geçmesi için sigara kullanılmamalıdır.

İyileşme Süreci

Ameliyat lokal anestezi ile yapıldıysa hasta aynı gün taburcu edilebilir. Genel anestezi uygulanmakta olan cerrahi operasyonlarda 1 gece hastanede kalmak her ihtimale karşı daha güvenli bir seçenektir.

  • İlk günler kollarda elastik bantlar kullanılır.
  • Ameliyattan iki gün sonra duş alınabilir.
  • 5-6 gün sonra günlük yaşama dönülebilir.
  • 1-2 ay sonra spor yapmaya başlanabilir.
  • Yaklaşık olarak 1 ay süreyle özel kol korsesi takılır.
  • Gizli ve estetik dikişler uygulandığından alınmasına ihtiyaç yoktur.

Kol Germe Estetiği Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Kol Germe Ameliyatı Fiyatları

Kol bölgesinin durumuna göre uygulaması yapılacak yöntemler ve ameliyatın süresi değişebildiği gibi, fiyatlandırma da farklılık göstermektedir. Ayrıca ameliyat fiyatları için net bir bilgi vermek doğru ve yasal değildir. 

Ameliyatsız Kol Germe Yapılabilir mi?

Gevşemiş ve sarkan kolun gerilmesi için uygulanabilecek tek seçenek cerrahi operasyondur. Medikal estetik uygulamaları ile kol germe ameliyatıyla alınan sonuçları almak mümkün değildir.

Kol Germe Ameliyatına Bağlı Riskler Nelerdir?

Diğer cerrahi operasyonlardan farklı özel bir risk unsuru barındırmamaktadır.

Yalnızca Yağ Alma (Liposuction) ile Sorun Giderilemez mi?

Kol sarkmasında deri kalitesi iyi durumdaysa, sadece liposuction (yağ alma) yeterli olabilir. Ancak deri niteliğini yitirmişse, kol germe ameliyatı gereklidir.

Yağ Alma (Liposuction) Kol Germe Ameliyatı ile Birlikte Yapılabilir mi?

Bazı kol estetiği operasyonlarında liposuction ve kol germe operasyonu birlikte uygulanır. Ayrıca bu operasyon diğer bölgeler de uygulaması yapılacak olan liposuction işlemiyle kombine olarak da gerçekleştirilebilir.

Kol Germe Ameliyatı Sonrası İz Kalır mı?

Ameliyatta yapılan kesilerin izleri kol altı veya gövdenin alt kısmında gizli olarak tutulur. Bu izler zamanla beraber belirginliğini kaybeder.

Kol Germe Ameliyatının Tekrarlanması Gerekir mi?

Kol derisinin tekrar deforme olmasına sebebiyet verecek aşırı bir durum yaşanmadığı takdirde kol germe ameliyatının tekrarlanması gerekmez.

Kol Sarkması ve Meme Sarkması Ameliyatı Beraber Yapılabilir mi?

Kol germe ameliyatı, meme dikleştirme, meme küçültme ya da meme büyütme, bacak germe, karın germe gibi diğer operasyonlar ile beraber de yapılabilir.

Kol Germe Estetiği Kalıcı mıdır?

Kol germe ameliyatı ile kalıcı olarak gergin kollara ve daha orantılı bir vücuda sahip olmak mümkündür. Fakat bu sonucu koruyabilmek için, tekrar aşırı kilo almamaya özen göstermeli, düzenli egzersiz ve cilt bakımı yapılmalıdır.

Kol Germe Ameliyatı Ellerde Şişme Yapar mı?

Kol germe ameliyatından sonra, hemen hemen her ameliyatta olabildiği gibi, operasyon bölgesi ve çevresinde şişlik görülebilir. Ancak bu şişlikler kısa sürede kaybolur.

Kol Germe Ameliyatı Kol Kasına Zarar Verir mi?

Konusunda profesyonel bir cerrah tarafından doğru teknikle yapılan kol germe ameliyatında kol kasına herhangi bir zarar gelmez.

Brakioplasti Ameliyatı Hangi Yaşta Yapılabilir?

Şayet operasyona engel teşkil edecek herhangi bir sağlık problemi bulunmuyorsa, her yaş grubundan kişilere kol germe ameliyatı yapılabilir. 

Ameliyat Sonrası Spor Yapılabilir mi?

Operasyonu müteakip 4- 6 hafta süreyle spor yapılmaması ve fiziksel zorlanmalardan kaçınılması gerekmektedir. Ardından sportif faaliyetlere devam edilebilir.

Ameliyat Sonrası Kol Bir Kez Daha Sarkar mı?

Tekrar aşırı kilogram alıp verme, egzersiz yapmama gibi etkenlerden dolayı kol derisinde bir kez daha sarkmalar oluşması mümkündür.

Kol Germe Ameliyatı Sonrası Ne Zaman İşe Gidebilirim?

Genellikle ameliyattan bir hafta sonra işe gitmek mümkün olmaktadır.

Yarasa Kol Nedir?

Kollar her iki yana açıldığında üst koldan aşağıya doğru sarkan derinin oluşturmuş olduğu görüntü yarasa kol olarak adlandırılmaktadır.

Kol Sarkması Krem ve İlaçlarla Önlenebilir Mi?

Kol sarkmaları için krem ya da egzersizle geçici çözümler sunabilir. Ancak ileri derece kol sarkması olan kişilerin bu sorundan kurtulabilmesi için tek ve kalıcı çözüm yöntemi cerrahi operasyondur.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bize Ulaşın

Reklam: info@nerodijital.com

Basın: info@sosyetiq.com