Akne, cilt bakımı, akne ilaçları ve kimyasal veya lazer prosedürleri de dahil olmak üzere ilaçların bir kombinasyonu ile tedavi edilebilir.
En İyi Akne Tedavisi Nasıl Seçilir
Kremler, jeller ve yıkamalardan reçetelere ve prosedürlere kadar birçok yol vardır. Ama hangisi en iyisi? Bu, ne tür sivilcelere ve ne kadar kötü olduğuna bağlıdır. Akne Tedavisi için çoğu insan için birçok seçenek var. Kontrol altına almanın yolları vardır.
Reçetesiz Tedaviler
Hafif sivilce için reçeteye ihtiyaç duymayan ürünlerle başlayın. İlk önce yüzünüzü her gün yıkayın. Yüzü düzenli yıkamak cilt sağlığında büyük bir fark yaratıyor.
Akne yüz yıkamaları genellikle yağı gideren ve gözeneklerinizi temizleyen salisilik asit içerir. Hassas bir cildiniz varsa, köpüklü bir yüz yıkama veya hassas etiketli başka bir nazik temizleyici bulmalısınız.
Adapalen (Differin). Bu ilaç bir retinoid, A vitaminden türetilmiş bir grup topikal ilaçtır. Eskiden sadece reçete ile elde edilebilirdi. Benzoil peroksit. Bu tedavi genellikle jeller veya losyonlar halinde satılmaktadır. Gözenekleri açar, sivilceleri kurutur ve bakterileri öldürür. Yeni sivilceleri önler.
Uzmanlara göre, “Bazen insanların tezgah üstü ürünleri sadece birkaç hafta denediğini görüyorum, hayal kırıklığına uğradılar, işe yaramadığını söylüyorlar ve onları bırakıyorlar” “Ama etkinliği görmek gerçekten biraz zaman alıyor. Bu nedenle, ciddi tahrişe veya kuruluğa neden olduğu gibi ilaçla ilgili bir sorununuz yoksa, başka bir şeye geçmeden önce en az 2-3 ay vermeniz önerilir. ”
Akne Nedir?
Kıl ve yağ bezelerinin iltihaplanmasından dolayı oluşan akne sorununun genetik, hormonal, stres, gıda, ilaç, kozmetik ve çevresel faktör kaynaklı olabileceğini belirten uzmanlar, akne sorunundan kurtulmanın mümkün olduğunu belirtti.
Aknenin başladığı yaş, şiddeti, yağ bezlerinin sayısı ve büyüklüğü hastanın genetik özellikleriyle ilişkilidir. İnsülin direnci akneye neden olabilmektedir. Kilo artışıyla birlikte aknenin şiddeti artar ve azalması ile şiddetinde azalma olur. Yumurtalıklarda kist olarak bilinen polikistikover sendromu ve erkeklik hormonu androjenin artması da akneye yol açabilmektedir.