2022 Makyaj Trendleri, En Yeni Makyaj İpuçları

Son birkaç yıldır pandemi ile hayatımıza giren maskeler sonucunda makyaj trendleri de birçok değişiklik gösterdi. Maske kullanımı sebebiyle ön plana çıkan göz makyajı sade ve nude tonlarda olan popülerliğini renklere ve farklı uygulamalara bıraktı.

Özellikle grafik eyeliner’lar trend olmaya başladı ve kaşlar için birbirinden farklı uygulamalar ve ürünler ortaya çıktı. Her ne kadar maskeleri kullanmaya devam etsek de sadelik ve doğallık bu sezon yerini mavi farlara ve kırmızı rujlara bırakıyor gibi. Makyajın odak noktası olan ince yapıda ten makyajları popülerliğini korumaya devam ederken, farklı formda ürünler ve uygulamalar 2022 sezonunun makyaj trendleri arasında.

2022 Makyaj Trendleri, En Yeni Makyaj İpuçları -1 - Saç Bakım Güzellik

Mat görünümler

2022 sezonu başlangıcında ışıltılı aydınlatıcılar yaza kadar yerini mat bir görünüme devredecek. Sezonun trendi highlighter’lar yerini mat bitişli fondöten, kapatıcı ve allıklara bırakacak. Havaların ısınmasıyla,ıslak ve aydınlık bir görünüm için highlighter’lar tekrar ön plana çıkabilir. Özellikle yazın hafif bir allık, göz altı kapatıcı ve aydınlatıcı ve dudak nemlendiricisi ile yapılan makyajlar geri dönecek.

Tabii bu durumun sadece ten makyajında geçerli olduğunu da söylemeden geçmeyelim. Zira ışıltılı, sedefli göz kalemleri eski sezonlardan daha fazla ön plana çıkacak gibi görünüyor.

Çok işlevli ürünler

Minimalizmin hayatımıza girmesiyle, güzellik ve bakım dünyasında da birtakım değişiklikler yaşandı. Özellikle son zamanlarda tek bir ürün ile yüzünüzün birkaç farklı bölgesinde kullanabileceğiniz ürünler ön plana çıkmaya başladı bile. Ruj, allık, far olarak kullanılan tek ürünler 2022 makyaj trendleri arasında yükselmeye devam edecek. Pratik kullanımı, yanınızda taşıma kolaylığı sayesinde de özellikle yaz mevsiminin vazgeçilmez makyaj ürünlerinden biri olacağa benziyor.

Stick formda ürünler

Özellikle dışarda da kullanımı oldukça rahat olan stick formda ürünler, yeni sezonun makyaj malzemesi trendleri arasında yerini alıyor. Pratik uygulama ve taşıma kolaylığı taşıyan bu ürünler, hayatımıza deodorant ile girdikten sonra şimdilerde allık, highlighter, fondöten hatta güneş kremi seçenekleri ile karşımıza çıkıyor. Stcik ürünler ayrıca krem formda olduğu için oldukça da kalıcılar.

2022 Makyaj Trendleri, En Yeni Makyaj İpuçları -3 - Saç Bakım Güzellik

Mavi göz kalemleri

Şimdiden kendinize mavi bir göz kalemi ve far edinebilirsiniz. 90’lı yılların vazgeçilmez trendi olan mavi göz makyajı son aylarda yeniden hayatımıza girmişti. Yeni sezonda da yükselmeye devam edecek gibi görünüyor. Özellikle bir makyajın olmazsa olmazı eyeliner’da da mavi renkler ön plana çıkacak.

Kaş sabitleyiciler

Son zamanlarda kaş laminasyonunun hayatımıza girmesi ve çok tercih edilmesi nedeniyle, 2022 sezonuna da hızlı bir giriş yapacak. Yukarı taranmış ve sabit duran kaşların sık sık karşımıza çıkması kaş sabitleyici jel, sabun gibi ürünlerin de şimdiden yeni yılın trendleri arasına girmesine neden oldu.

Ve tabii kırmızı ruj

Nude dudaklar kullanılmaya devam etse de popülerliğini hiç yitirmeyen ve yitirecek gibi durmayan diğer bir makyaj ürünü ise kırmızı rujlar. Özellikle dudak kalemlerinin de yeniden trend olması ile çerçeveli ve koyu renkli dudaklar yine hayatımızın tam ortasında olacak. Günlük kullanımın, gece davetlerinin, partilerin ve hatta toplantıların bile vazgeçilmezi olan kırmızı ruj 2022 sezonunda da cazibesini korumaya devam ediyor. Kırmızı ruju kusursuz gösteren en önemli şeyin gülümsemeniz olduğunu da unutmayın. Beyaz ve bakımlı dişler gülümsemenizi ve kırmızı rujunuzu ön plana çıkaracak. Signal White Now Serisi ilk fırçalamadan itibaren dişlerinize anında 3 kat beyazlık sağlar*Diş lekelerini gidermeye yardımcı beyazlık sağlayan formülü sayesinde düzenli kullanımda daha beyaz dişlere sahip olmanızı sağlar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bize Ulaşın

Reklam: info@nerodijital.com

Basın: info@sosyetiq.com