Röfle saçın en doğal şekilde gölge renklere ayrılmasıdır. Eğer röfleye gönül vermişseniz her yıkamadan sonra bakımını evde devam ettirmezseniz çok kısa zamanda kuru, kırıklarla dolu, cansız saçlarınız için üzülürsünüz.
Röfleli saçların ihtiyaçları:
- Saç kimyasal açıcı ile sık yıprandığından teller kırılmaya açıktır
- Güneşten çabuk zarar görür
- Rengi yıkadıkça grileşebilir, matlaşır
- Her yıkamadan sonra bakım
Saç pulcukları kimyasal işlemlerden açılır ve kopmaya müsait kırılma noktaları oluşur. Haftada iki kez maske uygulamasıyla zayıf zincir halkalarının kuvvetlenmesine yarım edin. Yoğun bakımdan tellerin faydalanabilmesi için mutlaka havluyla saçın suyu alındıktan sonra maske uygulanmalıdır.
Keratin içerikli maskeler zayıf yerlerin çimentosunu onarmaya yardım eder. Koyu kıvamlı yoğun bakım maskelerini bekletirken zamanı kısa tutmayın. Maskeyi saçlı deriye değil saç tellerine uygulayınız. Dolaşık saçların maske bitiminde taranması kırılmadan açılmasına yerdim eder ve ayrıca dolaşık sprey kullanmadan durulayıp çıkabilirsiniz.
Yanlış fırça/tarak seçimi kırılmaya müsait noktalardan saçı kopartır. İri dişi dolaşık açıcı fırça ve taraklar seçiniz ve dolaşık saçı zorlamadan, saç açıcı sprey uygulayıp tarayınız.
Saça fön, düzleştirici gibi ısı uygulaması yapılmadan önce mutlaka ısıdan koruyucu serum veya sprey uygulayın. Isı, saç telinin zayıf noktalarından kopmasını sağlar. Serumunuzu parlatıcı özellikli seçerseniz mat röfleler canlanacaktır.
Şampuanınızı doğru seçmelisiniz. Saç deriniz kuru ise kuru saçlar, yağlı ise yağlı saçlar için şampuan seçiniz. Saç kremi, maske ve saç serumlarınızı beslenmeye ihtiyacı olan susuz saçlar için üretilmiş olanlardan seçin.
Güneş altında saç tellerinin ısısı 80 dereceye kadar çıkar, nemini kaybeder, kırılır. Güneşe çıkmadan saç tellerini saç yağlarıyla yağlayın. Sprey yahut damlalıklı saç yağları hem havuz klorundan hem nem kaybından saç tellerini korumaya yardımcıdır.