Sıkı ve ince kollar vücudun estetik ünitelerinden biri olarak sayılırlar. Güzel görünümlü Üst kol ve omuz bölgesi her zaman gençliğin ve atletik yapının göstergesi olmuştur.
Omuz ve kol dekoltesi de meme dekolte bölgesi kadar önem taşımaktadır. Kol germe ameliyatı bu sarkık olan derinin tümünün çıkarılmasını ve kolun ince görünmesini sağlamaktadır. Kol germe ameliyatı bir deri çıkarılması işlemidir ve tüm deri çıkarılması işlemi gibi bir yara izi bırakmaktadır. Eğer kol derisi sadece koltuk altı bölgesinde sarkık ise sadece koltuk altından deri çıkarılarak bu bölgenin sarkıklığının giderilmesi mümkündür. Ama genellikle sarkıklık koltuk altından başlayarak dirsek bölgesine kadar uzanır. Bu hastalarda tam kol germe ameliyatının yapılması gerekir. Bu ameliyatta koltuk altından dirseğe kadar uzanan bir dikiş izi oluşur. Dikiş izi kolun iç kısmında kalmakta ve ayakta iken ne karşıdan ne de arkadan görünmemektedir. Her türlü dikiş izinde olduğu gibi kol germe yara izinin de olgunlaşıp az görünür hale gelmesi için yaklaşık altı aylık bir süre geçmesi gerekmektedir.
Kol Germe Estetiği Süreci Nasıl İşler?
Kol bölgesi vücudun diğer bölgelerine nazaran hareketli bir yer olması sebebi ile genellikle yağlanmaya daha az meyillidir. Eğer hasta ideal kilosunun üzerinde değil ise kol bölgesinde genellikle yağlanma olmamaktadır. Fakat iç bacaklar gibi vücudun hareketli bölgelerinden olması sebebi ile kollardaki sarkıklık ve deri gevşemesine yatkın yerlerdir. Kol germe ameliyatı genel anestezi altında gerçekleştirilir ve yaklaşık iki saat kadar sürer. Ameliyat öncesinde ayakta kollar omuz hizasından kaldırılarak sarkık olan deri miktarı belirlenir ve çizimler yapılır. Ameliyat sırasında bu plana göre fazla kol derisi çıkarılır. Gerektiğinde fazla yağ birikimi de varsa yağ dokuları da alınır. Ameliyat sonrası hasta bir gece hastanede misafir edilir. Ertesi gün taburcu edilir. Ameliyat sonrasında ellerin kullanılmasında herhangi bir kısıtlama bulunmamaktadır. İlk birkaç gün ellerde hafif şişkinliklerin olması normaldir. Bu süre boyunda yatar pozisyonda iken eller bir miktar yukarda tutulur. Ameliyat sonrası üç hafta kadar koltuk altından dirseklere kadar uzanan kol korsesi giyilir. Ameliyattan üç gün sonra banyo yapılmasına izin verilir. Ameliyat sonrası süreçte hasta kollarında bir miktar gerginlik hisseder fakat ameliyat sonrası ağrılı değildir. Kol germe ameliyatı sarkık olan kol derisinin çıkarılmasında en etkili yöntem olup ameliyat sonuçları kalıcı ve memnuniyet oranı yüksek bir işlemdir. Bu yüzden aşırı kilo vermiş tüp mideli hastalarda veya kol derisi fazla miktar sarkık olan hastalarda özellikle önerilmektedir.
Kol Germe Ameliyatı ve Kombin Estetik Uygulamaları
Kolun gergin derisinin olması, sarkıklığının olması ve olabildiğince ince olması estetik olarak beğenilmektedir. Kol bölgesinin kalınlığı bu bölgeden yağ alınması ile azaltılır. Kol bölgesinden yağ alınması liposuction işleminin en faydalı olduğu yerlerden biridir. Bu işlemde kolun iç bölgesinden, dış bölgesinden hatta omuz bölgesinden de yağ alınabilmektedir. Fakat işlemin başarılı olabilmesi için kol derisinin sıkılığının iyi olması gerekmektedir. Eğer deride bir miktar gevşeklik var ise lazer lipoliz plus işlemi uygulanarak kol derisinde sıkılaşma sağlanabilmektedir. Bu işlemler tek başına yapılabildiği gibi vücudun diğer bölgelerinden yağ alınması işlemleri ile de kombine edilebilirler. İleri yaş veya aşırı kilo alma ve kilo verme sonrası kol derisinde sarkıklıklar oluşmakta ve derinin sarkıklığı hastaları rahatsız etmektedir. Kol germe ameliyatı bu sarkık olan derinin tümünün çıkarılmasını ve kolun ince görünmesini sağlamaktadır. Kol germe ameliyatı bir deri çıkarılması işlemidir ve tüm deri çıkarılması işlemi gibi bir yara izi bırakmaktadır. Eğer kol derisi sadece koltuk altı bölgesinde sarkık ise sadece koltuk altından deri çıkarılarak bu bölgenin sarkıklığının giderilmesi mümkündür. Ama genellikle sarkıklık koltuk altından başlayarak dirsek bölgesine kadar uzanır. Bu hastalarda tam kol germe ameliyatının yapılması gerekir. Bu ameliyatta koltuk altından dirseğe kadar uzanan bir dikiş izi oluşur. Dikiş izi kolun iç kısmında kalmakta ve ayakta iken ne karşıdan ne de arkadan görünmemektedir. Her türlü dikiş izinde olduğu gibi kol germe yara izinin de olgunlaşıp az görünür hale gelmesi için yaklaşık altı aylık bir süre geçmesi gerekmektedir.
Kol Germe Ameliyatı Öncesi ve Sonrası
Kol germe ameliyatları genel anestezi altında gerçekleştirilir ve yaklaşık iki saat kadar sürer. Ameliyat öncesinde ayakta kollar omuz hizasından kaldırılarak sarkık olan deri miktarı belirlenir ve çizimler yapılır. Ameliyat sırasında bu plana göre fazla kol derisi çıkarılır. Gerektiğinde fazla yağ birikimi de varsa yağ dokuları da alınır. Ameliyat sonrası hasta bir gece hastanede misafir edilir. Ertesi gün taburcu edilir. Ameliyat sonrasında ellerin kullanılmasında herhangi bir kısıtlama bulunmamaktadır. İlk birkaç gün ellerde hafif şişkinliklerin olması normaldir. Bu süre boyunca yatar pozisyonda iken eller bir miktar yukarıda tutulur. Ameliyat sonrası üç hafta kadar koltuk altından dirseklere kadar uzanan kol korsesi giyilir. Ameliyattan üç gün sonra banyo yapılmasına izin verilir. Ameliyat sonrası süreçte hasta kollarında bir miktar gerginlik hisseder fakat ameliyat sonrası ağrılı değildir.
Kol germe ameliyatı sarkık olan kol derisinin çıkarılmasında en etkili yöntem olup ameliyat sonuçları kalıcı ve memnuniyet oranı yüksek bir işlemdir. Bu yüzden aşırı kilo vermiş tüp mideli hastalarda veya kol derisi fazla miktar sarkık olan hastalarda özellikle önerilmektedir.