2021 yılın rengi

2021 Pantone Yılın Rengi Açıklandı

Her sene Aralık ayında gelecek senenin trend rengini açıklayan Pantone Color Institute, 2021 yılı içinse herkesi şaşırtan bir hamle yaptı ve 2021’in rengi olarak 2 renk birden seçti! Ultimate Gray ve Illuminating’i 2021 yılının renkleri olarak seçen Pantone’dan yapılan açıklamaya göre bu renkler tüm dünyanın son aylarda tanık olduğu iki ucu simgeliyor. Bir tarafta tıpkı kayalar gibi dayanıklılığı, sertliği ve kararlığı temsil eden Ultimate Gray; öbür yanda ise güneş gibi aydınlığı, iyimserliği ve yumuşaklığı temsil eden Illuminating…

Pantone Color Institute, 2021 yılın rengini Ultimate Gray ve Illuminating olarak belirledi. 

Zamanın ruhunu yansıtmak için psikoloji, sosyoloji ve ekonomi gibi bilim dallarının yardımıyla seçilen renklerden Illuminating (PANTONE 13-0647) sarının yumuşak bir tonu olarak her şeye rağmen var olan umudu ve mutluluğu simgeliyor ve karanlığın içinde gülümseten tüm anlara gönderme yapıyor. Grinin belki de en bilindik tonu olan Ultimate Gray (PANTONE 17-5104) ise kötümserliğin haberciliğini yapıyor gibi gözükse de vazgeçmemenin, azmetmenin ve dirayetli olmanın bir simgesi olarak dikkat çekiyor.

Geçtiğimiz sene şahit olduğumuz ikiliği yansıtan, Ultimate Gray ve Illuminating renklerini 2021’de modadan dekorasyona kadar hayatımızın pek çok alanında göreceğiz.

Moda

Illuminating

2021 koleksiyonları podyumlarda yerini almaya başlamışken modanın öncüleri aslında tasarımlarında bu yılın trend rengine dair ipuçlarını bize çoktan vermiş. Doğaya, temiz havaya ve aydınlık günlere duyulan özlemin adeta bir yansıması olarak; güneşin sıcak ve aydınlatıcı etkisini simgeleyen Illuminating, adıyla rengin enerjisini de birebir yansıtıyor. İçinde bulunduğumuz dönemde odağını pozitif duygulara yönlendiriyor olmalı ki; Pantone Renk Enstitüsü’nün yılın rengi olarak duyurduğu iki renkten birisi de güneşin ve pozitif duyguların parlaklığı ile hayatımızdaki aydınlığı yansıtan, Illuminating oldu.

Ultimate Gray

2021 için iki trend renk duyuran Pantone Renk Enstitüsü’nün Illuminating ile birlikte seçtiği diğer renk Ultimate Gray. Podyumlara Illuminating kadar göze çarpan bir şekilde yansıtılmamış olsa da Ultimate Gray’e dair ipuçlarını tasarımcıların incelikli detaylarında görmek mümkün. 

Güzellik

Pantone, makyaj trendlerini yakından takip edenleri sevindirecek bir haber verdi! Bu yılın renkleri olan gri ve sarıyı makyajımızın her aşamasında kullanabiliriz. Sarı bir far veya kalem ile gözlerinizi ortaya çıkarabilir,  renksiz ve sade kombinlerinizi renklendirebilirsiniz. İster günlük hayatınızda ister gece makyajınızda ışıltılı gri rujları ve farları da tercih ederek, dikkat çekici bir makyaj yapabilirsiniz!

Burberry – Cream Pearl Grey 112 & Nars – Eyeliner Sunset Boulevard
Tom Ford – Lip Spark 01 Bolt & MAC – Eye Shadow Chrome Yellow

Mücevher

Pantone’nin 2021 için seçtiği sarı rengin mücevher dünyasındaki birebir karşılığı sarı pırlantalar. Dünyanın en değerli renkli pırlantaları arasında yer alan sarı pırlanta beyazlara oranla daha değerli; çünkü doğadan çıkartılan her bir milyon elmastan sadece bir tanesi sarı pırlanta. 

Sarı pırlanta tarihine bakılınca akla gelen en önemli taş, Tiffany pırlantası. 1877 yılında Güney Afrika’nın Kimberley madeninde bulunan 287.42 kıratlık sarı elmas. Bu taş bir yıl sonra Tiffany&Co. firmasının kurucusu Charles Lewis Tiffany tarafından satın alındıktan sonra Paris’e getirilen bu eşsiz sarı taş, Tiffany’nin ünlü Gemoloğu Dr. George Frederick Kunz’un süpervizörlüğünde kesildi. 

128.54 kıratlık nefes kesici bir sarı pırlantaya dönüştürüldü. Normal bir pırlanta 58 fasetten oluşurken bu sarı pırlanta ise 82 fasetiyle ışığı daha da mükemmel bir şekilde yansıtıyor ve görenleri kendisine aşık ediyor. Tiffany&Co. sarı pırlantası bugüne kadar, birçok uluslararası organizasyonda sergilendi. Tiffany’de Kahvaltı filminin basın tanıtımında filmin başrol oyuncusu Audrey Hepburn tarafından takılan bu efsanevi pırlanta yıllar sonra yenilenen tasarımı ile 2019’daki Oscar Töreni’nde Lady Gaga’nın boynunu süslüyordu. 

Dekorasyon

Pantone’nin 2021 renkleri olan sarı ve gri ev dekorasyonuna da çok yakışıyor. Gri ve sarıyı ayrı ayrı kullanabileceğiniz gibi birlikte de dekorasyonda kullanabilirsiniz. Rahat bir hava veren yeni Pantone renkleriyle dekorasyonunda maksimalist bir tarz yakalamanız mümkün. Yeni Pantone renklerini hızlıca dekorunuza adapte etmek isterseniz nevresim takımlarını ve halıları da kullanabileceğinizi unutmayın.

Sanat

Hollandalı ressam Vincent van Gogh’un natürmort serisi olan Ayçiçekleri ve Woman in Gold olarak da adlandırılan Gustav Klimt’in Adele Bloch-Bauer’in Portresi sarı renginin kullanıldığı en önemli sanat eserlerindendir.

Ayçiçekleri Tablosu
Adele Bloch-Bauer’in Portresi

Michalengolo’nun ikonik eserlerinden biri olan David heykeli ve Mark Rothko’nun tuval üzerine akrilik ile siyah bir dikdörtgen ve gri bir dikdörtgeni resmettiği Untitled eseri ise gri renginin sanata yansıtılmış en iyi tablolarındandır. 

Untitled Tablosu
David Heykeli

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bize Ulaşın

Reklam: info@nerodijital.com

Basın: info@sosyetiq.com