İzmir’de kurtuluş günü coşkusu: Tarkan konserine yüz binlerce kişi akın etti

İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümü kentte büyük bir coşkuyla kutlandı. Tarkan’ın konser verdiği Gündoğdu Meydanı’na yüz binlerce kişi akın etti. Sevilen şarkılarını seslendiren Tarkan, İzmir’i çok özlediğini belirterek, kendisine gösterilen ilgi için teşekkür etti.

İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100’üncü yıl dönümü etkinlikleri büyük bir coşkuyla kutlandı.

9 Eylül etkinlikleri kapsamında Alsancak Vapur İskelesi’nden Gündoğdu Meydanı’na Fener Alayı yürüyüşü gerçekleştirildi.

İzmir’de kurtuluş günü coşkusu: Tarkan konserine yüz binlerce kişi akın etti - 3

Yürüyüşte 350 metrelik dev Türk bayrağı açılırken, vatandaşlar ellerinde taşıdıkları fenerlerle yürüdü.

Gündoğdu Meydanı’na kurulan sahnede yüz binlerce kişi bir araya geldi.

İzmir’de kurtuluş günü coşkusu: Tarkan konserine yüz binlerce kişi akın etti - 5

Ünlü sanatçı Tarkan’ın konseri öncesinde Ersin Şov’un gösterisiyle eğlenen vatandaşlar, hep birlikte ritim tutarak dans etti.

Konser alanında izdiham yaşandı. Emniyet birimleri Gündoğdu Meydanı’ndaki girişlerde zaman zaman alımları durdurmak zorunda kaldı.

İzmir’de kurtuluş günü coşkusu: Tarkan konserine yüz binlerce kişi akın etti - 7

Konser öncesi gerçekleştirilen gösterilerde yüz binlerce kişi aynı anda cep telefonlarının flaşını açarak coşkuya ortak oldu. Kordon’da ışıl ışıl görüntüler oluştu.

KILIÇDAROĞLU DA KUTLAMALARA KATILDI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gündoğdu Meydanı’nda düzenlenen 9 Eylül kutlamalarına katıldı ve İzmirlileri sahneden selamladı.

İzmir’de kurtuluş günü coşkusu: Tarkan konserine yüz binlerce kişi akın etti - 9

Etkinlikte vatandaşlara seslenen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “İzmir’in kurtuluşunun yüzüncü yılında tarihin akışının değiştiği bu meydanda birlikte olmanın coşku ve heyecanını yaşıyorum. Megastarımız, dostumuz Tarkan; bu tarihi akşamda gösterdiğin vefayı İzmir asla unutmayacak.” dedi.

İzmir’de kurtuluş günü coşkusu: Tarkan konserine yüz binlerce kişi akın etti - 10
İZMİRLİLER DUYGU DOLU ANLAR YAŞADI

Soyer’in konuşmalarının ardından düzenlenen interaktif teatral şovda bazı oyuncular Yunan askerlerini canlandırıp Türk halkını esir alırken, Gazeteci Hasan Tahsin’in ilk kurşunu atması da sahnede temsil edildi.

İzmir’de kurtuluş günü coşkusu: Tarkan konserine yüz binlerce kişi akın etti - 11

Kurşun atıldığı anda havai fişek gösterileri ve efektler ile şov desteklendi. Vatandaşların duygu dolu anlar yaşadığı dakikalarda kalabalıktan heyecan çığlıkları ve alkışlar yükseldi.

İzmir’de kurtuluş günü coşkusu: Tarkan konserine yüz binlerce kişi akın etti - 12

Gösterinin devamında Büyük Taarruz’un sembolize olayları sahne sanatçıları tarafından canlandırıldı. 8 bölümden oluşan teatral şov yaklaşık 40 dakika sürdü. 180 sanatçı ve 300 saha çalışanının görevli olduğu etkinlikte 1 orta kule, 6 yan kule ile izleyenlere 360 derecelik bir şov deneyimi yaşatıldı.

İZMİRLİLER TARKAN’LA COŞTU

İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100’üncü yıl dönümü sebebiyle gün boyunca etkinlikler düzenlenirken günün son etkinliği Tarkan konseri oldu.

İzmir’de kurtuluş günü coşkusu: Tarkan konserine yüz binlerce kişi akın etti - 14

Cumhuriyet Meydanı’ndaki Tarkan’ın sahne platformunun çökmesinin ardından, konser Gündoğdu Meydanı’na alınmıştı. Sanatçının hayranları alanı saatler öncesinden doldurdu.

İzmir’de kurtuluş günü coşkusu: Tarkan konserine yüz binlerce kişi akın etti - 15

Ses ve ışık gösterilerinin ardından Tarkan sahneye çıktı. Tarkan sevilen şarkılarını alanı dolduran hayranlarıyla söyledi.

İzmir’de kurtuluş günü coşkusu: Tarkan konserine yüz binlerce kişi akın etti - 16

İzmir’i çok özlediğini belirten Tarkan, kendisine gösterilen ilgi için teşekkür etti.

Megastar Tarkan, konserin bir bölümünde evlerinin balkonundan konseri izleyenlere, ‘O meşhur balkonlar bunlar mı?’ sözleriyle seslendi. İzmirlilerle buluşan Tarkan konsere ‘Yolla’ şarkısı ile başladı. ‘Unutmamalı’ şarkısından önce Atatürk’ün fotoğrafının ekranlara yansıtılması büyük alkış aldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bize Ulaşın

Reklam: info@nerodijital.com

Basın: info@sosyetiq.com