El Parmaklarında Deri Çatlamaları Nasıl Geçer?

El Parmaklarında Deri Çatlaması Çözümü

Deri hastalıkları arasında özellikle mevsimsel faktörlere bağlı olarak oluşan deri çatlamaları, kış aylarında yoğun bir şekilde ortaya çıkmasının yanı sıra kronik etkenler nedeniyle de gözlemlenebilir. Dış faktörlerin tetiklediği deri rahatsızlıkları, özellikle vitamin eksikliği bulunan, düzensiz ve sağlıksız beslenme alışkanlığına sahip kişilerde her yıl gözlemlenebilen kronik vakalar arasında yer almaktadır. Genellikle beslenme alışkanlıklarına bağlı olarak cilt sağlığının bozulması ve metabolizmanın zayıflaması, deri yüzeyinde bölgesel kuruluğun ve çatlakların meydana gelmesini tetikler. Dış etkenlerin yanı sıra medikal ve kimyasal ürünlerin de tetiklediği deri çatlaması, çoğunlukla ev hanımları arasında sıkça görülen vakalardandır.

Cilt yüzeyinde meydana gelen çatlamalar, dış faktörlerle tetiklenebildiği gibi kronik bir hastalık nedeniyle de oluşabilir. Genellikle egzama hastalığına bağlı komplikasyonlar, el parmaklarında deri çatlaklarına, kızarıklıklara, sızlama ve kanamalara neden olabilir. Peki, el parmaklarında deri çatlamaları nasıl geçer? Başlıklar hâlinde inceleyelim:

El Parmaklarında Deri Çatlamaları Nasıl Geçer?
  • Hijyen: Hijyen faktörü, egzama ya da dış etkenlerden kaynaklı meydana gelen deri çatlamalarında en önemli kriterdir. Cilt yüzeyinde oluşan deri hastalıklarının gün aşırı sterilize edilmesi, enfeksiyon riski taşıyacak işlerden uzak durulması, olası bakteri üretiminin önüne geçmek için en temel yoldur.
  • Koruma: Özellikle kronik bir rahatsızlığın belirtisi olarak ortaya çıkan deri çatlamalarında doktor tavsiyesi ile kullanılacak olan krem ve besleyici takviyeler, deri yüzeyindeki çatlama ve kanamalar için en önemli tedavi yöntemidir.
  • Gündelik İşler: Özellikle ev hanımlarının gün aşırı su ile iş yapmaları, deri yüzeyindeki çatlamaları tetikleyen en önemli etkenlerden biridir. Derideki aşınmaları tetikleyen su, cilt yüzeyinin iyileşmesini yavaşlatır, sürekli su ile işlem yapılması durumunda kanama ve kızarıklıkların meydana gelmesine neden olur. Bu nedenle gün içinde bulaşık yıkama ya da temizlik yapma seanslarını mümkün mertebe en aza indirmelisiniz.
  • Kimyasallar: Yine ev hanımları arasında en yaygın tetikleyici unsur olarak yer eden bir başka etken. Bulaşık deterjanı gibi kimyasallar, cilt yüzeyindeki aşınmaların artmasına neden olan en yaygın etkenlerden biridir. İçerisindeki kimyasal bileşenler, deri yüzeyinin formunu bozmakla kalmaz, cilt sağlığını da tehdit eder. Bu nedenle gündelik işlerinizi mümkün olduğunca sağlığınıza uygun şekilde düzenlemelisiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bize Ulaşın

Reklam: info@nerodijital.com

Basın: info@sosyetiq.com