Birbirinden Güzel 10 Online Kurs Tavsiyesi

2020 yılı belki de evde en çok vakit geçirmek zorunda olduğumuz sene oldu. Yeni yılda da şimdilik bu şekilde yaşamaya devam ediyoruz. Dünyada yayılan COVID-19 virüsü yüzünden herkes evlerine çekilmiş durumda. Evde bol bol zaman geçirmek zorunda olduğumuz bugünlerde vaktimizi çeşitli kurslarla değerlendirmek mümkün. Almak istediğiniz ama vaktiniz olmadığı için alamadığınız kurs varsa, online olarak almanın tam zamanı!

İşimizi, kişisel ihtiyaçlarımızı evden karşılamaya çalıştığımız bu zamanlarda kişisel gelişim de önemli bir ihtiyaç. Kendimizi geliştirmek adına tonlarca para döktüğümüz kurslar pandemi süreciyle birlikte bugün ayağımıza kadar geliyor. Birçok kurs merkezi ve üniversite bu süreçte kurslarını online dünyaya taşıyor. Dilerseniz evden katılabileceğiniz kursları sizinle buluşturan 10 özel platformu yakından inceleyelim…

1. Ücretli ve Ücretsiz Pek Çok Kurs: Udemy

Ücretli ve Ücretsiz Pek Çok Kurs Udemy

Udemy, içerisinde pek çok farklı alanda ücretli ve ücretsiz kursların bulunduğu bir platform. Yayıncılık, pazarlama, kişisel gelişim, dil öğrenimi, tasarım, yazılım gibi pek çok alanda kurslar bulabileceğiniz bir yer. Eğitimlere zaman zaman canlı katılabileceğiniz gibi ağırlıklı video kayıtları şeklinde sisteme yüklenen dersler de bulunuyor. Eğitimi tamamladığınızda eğitime katıldığınıza dair bir sertifikaya da sahip oluyorsunuz.

2. Coursera

Coursera, dünyada önemli bir eğitim kuruluşu olan Stanford Üniversitesi tarafından kurulmuş bir sosyal girişimcilik projesi. İçerisinde pek çok başarılı eğitmen tarafından verilen çok sayıda ders mevcut. Aynı zamanda geçmiş dönemde kendi üniversitelerinde yapmış oldukları sınavların kayıtları da sistemde yer alıyor.

3. Khan Academy

Khan Academy, ABD merkezli bir eğitim platformu. Dünya üzerindeki herkes için ücretsiz eğitim verme amacıyla kurulan platformda pek çok farklı eğitim var. Platform fen, matematik, bilgisayar bilimleri gibi sayısal dalların yanında tarih, psikoloji, İngilizce gibi pek çok sosyal bilim dalında da ders içeriği sunuyor. Khan Academy’nin en önemli özelliği ise tamamen ücretsiz bir platform olması. Dünya üzerindeki herkes hiçbir ücret ödemeden buradaki derslere erişim sağlayabiliyor. Tek ihtiyacınız bir bilgisayar, telefon ve internet bağlantısı.

4. İstanbul İşletme Enstitüsü

İstanbul İşletme Enstitüsü

2012 yılında Türkiye’de kurulan İstanbul İşletme Enstitüsü pek çok sertifikalı eğitim veriyor. Eğitimler, alanında başarılı akademisyenler ya da eğitmenler tarafından veriliyor. Bir hafta gibi kısa dönem eğitimlerin yanı sıra birkaç ay sürecek uzun dönem eğitimler de sistemde mevcut. Kişisel gelişim, dil öğrenimi, içerik yazarlığı, yazılım gibi birçok farklı alanda eğitim sunuluyor.

Sistemdeki eğitimlerin pek çoğundan, ilk 500-750 kişinden biri olarak kayıt yaptırdığınız takdirde, ücretsiz olarak faydalanabiliyorsunuz. Ücretli eğitimlerin ücreti ise oldukça cüzi seviyede.

5. Yale Üniversitesi

Amerika Birleşik Devletleri’nin gözde üniversitelerinden biri olan Yale, çevrimiçi kurslar veriyor. Tamamen ücretsiz olan kurslar edebiyat, psikoloji, finans gibi geniş bir alana yayılıyor. Kurs boyunca çevrimiçi oturumlar, ödevler, tartışmalar yürütülüyor. İstediğiniz dersi aldıktan sonra yapmanız gereken tek şey kurs boyunca aktif bir katılımcı olabilmek. Kurs sonunda alacağınız sertifika ise prestijli bir belge olarak CV’nizi güçlendirebilir.

6. BilgeİŞ

BilgeİŞ Türkiye’nin önemli üniversitelerinden biri olan ODTÜ tarafından kurulmuş bir eğitim platformu. Tamamen gönüllü olarak kurulan platform, ODTÜ akademisyenlerinin verdiği derslerden oluşuyor. Bilişim alanında verilen dersler en fazla 3 saat sürüyor. 3 saat boyunca çevrimiçi simülasyonlara, ders içeriklerine ulaşım sağlayabiliyorsunuz. Eğitim sonunda ise ODTÜ onaylı bir sertifikanın sahibi oluyorsunuz.

7. Open Culture

Open Culture

Open Culture, 2006 yılından beri çevrimiçi eğitim veren bir platform. Kullanımı kolay bir ara yüze sahip olan platformda, yaklaşık 1500 kurs bulunuyor. Bununla birlikte sitede e-kitap, podcast, film gibi farklı içerikler de bulunuyor. Open Culter’ı hem bir çevrimiçi eğitim platformu hem de kültür platformu olarak adlandırabiliriz.

8. Alison

Alison, genellikle iş hayatı, sağlık ve bilgisayar üzerine eğitimler veren çevrimiçi bir platform. Aynı zamanda Stanford, Yale gibi gözde üniversitelerin sertifikalarını da veren bir oluşum. Platform içerisinde bulunan eğitimlerin tamamı ücretsiz. Yapmanız gereken tek şey almak istediğiniz eğitimi seçerek derse kaydolmak.

9. Academic Earth

Dört Yale Üniversitesi profesörü tarafından kurulan platform, dünyanın her bölgesindeki insanlara ücretsiz eğitim ulaştırabilmeyi amaçlıyor. 2009 yılında kurulan platform sayesinde istediğiniz eğitimi ücretsiz şekilde kolayca bulabiliyorsunuz. Sisteme girerek eğitim almak istediğiniz alanı, alacağınız eğitimi hangi seviyeden başlayarak almak istediğinizi seçiyorsunuz. Sistem sizin için uygun olabilecek eğitimleri birer birer sıralıyor. Böylece kolayca aradığınız eğitime ulaşabiliyorsunuz.

10. Google Dijital Atölye

Google Dijital Atölye

Dijital yeteneklerini geliştirmek isteyen herkese ücretsiz bu eğitim programında yaklaşık 110 ders içeriği bulunuyor. Dijital Atölye, pazarlama üzerine dersler veriyor. Dijital pazarlama alanında çalışmak isteyenlerin ücretsiz olarak faydalanabileceği bu platform, pek çok uzman tarafından da tavsiye ediliyor.

Evde Geçirdiğiniz Vakti Güzelleştirecek Dekorasyon Önerileri

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bize Ulaşın

Reklam: info@nerodijital.com

Basın: info@sosyetiq.com