2022 Cruise Defilelerinde Öne Çıkan 10 Trend

2022 Cruise defilelerinin geneline baktığımız zaman yeniden giyinmenin kutlandığı bir havayı sezmek mümkün.

Bir süredir alıştığımız ekstra rahatlık da özellikle kesimlerde kendini gösterirken, koleksiyonlarda minimalizmle yan yana yürüyen zarif bir gösteriş hakimdi. Carolina Herrera’nın feminen çiçeklerinden Dior’un sportif tanrıçalarına, Louis Vuitton’nun geniş açılarından Chanel’in püskül dansına Cruise koleksiyonlarında ön plana çıkan 10 trendi bir araya getirdik.

Serbest Hareket

Son dönemlerde rahatlığımız maksimum seviyeye ulaşmışken modanın bu üst düzey konfora adapte olması fazla uzun sürmedi. Cult Gaia’nın harekete sınır koymayan yırtmaçlı pantolonları trikonun esnekliğiyle buluşurken Alberta Ferretti’nin zemine dokunan geniş paçaları stilimizde de ferahlığa yer açmak için bir davetiye niteliği taşıyor.

versace,2022 cruise

Cult Gaia

versace,2022 cruise

 Alberta Ferretti

Modern Peri Masalı

Konu uçuşan elbiseler ve akan kumaşlar olduğu zaman zarif feminenliğin iki önemli markası Oscar de La Renta ve Elie Saab kendine has masallarla karşımıza çıkıyor. Oscar de la Renta’nın hikayesi, canlı renkleri doğayla buluştururken Elie Saab 70’ler döneminin disko ruhuna ince bir atıfta bulunuyor. Dior ise Atina’da düzenlediği defileyle tanrıçaları yeni dünyayla buluşturarak masallara yeni mitolojik sayfalar ekliyor.

oscar de la renta

Oscar de la Renta

oscar de la renta

 Elie Saab

oscar de la renta

 Christian Dior

Nokta Atışı

Puantiye desenleri çok uzun süredir bizimle birlikte. Retro detayların eğlenceli yanını temsil eden bu desen, Tory Burch’un tasarımlarında geçmişin kodlarına sadık kalırken Versace, noktaları fütüristik bir tavırla birleştiriyor.

oscar de la renta

Tory Burch

oscar de la renta

 Versace

Etnik Rüzgar

Dsquared2 örme yeleklere ağırlık verdiği koleksiyonu Z kuşağının tavrıyla buluşturarak kökleri geleceğe taşırken, Etro’nun etnik tavrı elbiselerden, gömleklere geniş bir alana yayılıyor ve markanın desenler konusundaki hakimiyetini bize bir kez daha hatırlatıyor.

oscar de la renta

Dsquared2

oscar de la renta

 Etro

Geniş Açı

Fütüristik yaklaşımlar sadece 2022 Cruise koleksiyonlarını değil 2021-22 sezonunu kapsayan tüm defileleri etkisi altına almıştı. Bu akıma baktığımız zaman ise iki farklı uca dokunan vizyonlar karşımıza çıkıyor. Proenza Schouler daha sade yaklaşımlarla kesimlerini geleceğe taşırken Louis Vuitton aynı genişliğe hareketli ve canlı bir açıdan yaklaşıyor.

oscar de la renta

Louis Vuitton

oscar de la renta

Proenza Schouler

Püskül Dansı

70’lerin optimist ve keyifli yanını her detayında barındıran püsküller son birkaç sezondur sıklıkla karşımıza çıkarken yoruma açık duruşu pek çok tasarımın detaylarında kendini gösteriyor. Chanel örgü işçiliğinde püsküllerin hareketliliğine baş vururken, Cult Gaia aynı hareketliliği saten kumaşlar üzerinden sunarak püsküllerin her durumda vazgeçilmez olduğunu vurguluyor.

oscar de la renta

Chanel

oscar de la renta

 Cult Gaia

Çiçeklerin Zamanı

Çiçek desenleri her ne kadar bahar dönemine ait gibi görünse de içinde barındırdığı yüksek doz pozitiflik sayesinde 2021-22 kış koleksiyonlarına da sirayet etmişti. 2022 Cruise koleksiyonlarının da neredeyse tamamında bir çiçek türünü görmeniz mümkün. Özellikle Carolina Herrera güller konusunda büyük oynamayı tercih ederken, Erdem’in imzası haline gelen ufak çiçekler aynı hakimiyetten ilhamla her zamankinden daha çok kendini gösteriyor.

oscar de la renta

Carolina Herrera

oscar de la renta

 Erdem

Vahşi Doğa

Çiçeklerin bizi çıkarttığı yolculuk rotamızı daha vahşi kırlara taşıyarak kedigillerin dünyasıyla buluşturuyor. Bu sezon oldukça popüler olan leopar deseni farklı yorumlarıyla hem Brandon Maxwell’in hem de Dundas’ın koleksiyonlarında güçlü bir safari etkisi yaratıyor.

oscar de la renta

Dundas

oscar de la renta

 Brandon Maxwell

Işıltılı Yansımalar

Her sezon gösteriş seviyesini bir üst seviyeye çıkartan işlemeler ve pırıltılar 2022 Cruise koleksiyonlarının üzerinde de parlamayı başardı. Kutlamayı ve mutluluğu yüksek yerden yansıtan işlemeler ihtişamlı tavrını bir kez daha gösteriyor. Emilio Pucci’nin iki parçalı tasarımları yaz aylarını işaret ederken, Carolina Herrera’nın altın dokunuşu bir sonraki yılbaşı kutlamalarını şimdiden rezerve ediyor.

oscar de la renta

Emilio Pucci

oscar de la renta

 Carolina Herrera

Yüksek Doz Desen

60’ların desen konusundaki eli açık tavrı stilimizi çoktan ele geçirmişken bir sanat galerisini anımsatan detaylar, desenleri tekrardan listenin ön saflarına yerleştiriyor. Gabriela Hearst gibi tek parça üzerinden yıldızlaştırabileceğiniz desenlere ya da Simon Miller tarzı bir cesaretle tüm kombinasyonunuzu tasarlayabilirsiniz.

oscar de la renta

Gabriela Hearst, Fotoğraf: Zoe Ghertner

oscar de la renta

Simon Miller

Kaynak : Vogue

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bize Ulaşın

Reklam: info@nerodijital.com

Basın: info@sosyetiq.com